Szavazás

Most már minden világos....

Most már minden világos....
Nahát, micsoda meglepetés ért a mai nap végén!

Miután – a kedves internetezők segítségével, de lényegében egyedül - megoldottam az összes hátralévő feladatot, sőt, még egy kis diadalív-makettet is tákoltam azok alapján, amelyeket küldtek, engem is megkeresett néhány sötét öltönyös!  A makettet, amelynek elkészítése az utolsó feladatom volt, egy üzenet utasításai alapján el kellett helyeznem a Colosseum egyik szoborfülkéjében. Miközben azon ügyködtem, hogy jól megálljon a helyén, a hátam mögött felbukkant két tagbaszakadt napszemüveges fickó, és megkértek, hogy kövessem őket, és a diadalívet is hozzam. Úgy tűnt, a kérésnek jobb, ha nem állok ellen, így hát velük tartottam a korábban futólag már látott, sötétített üvegű autójukhoz.
Ezzel aztán Róma egy gyönyörű villanegyedébe vittek, és egy betessékeltek egy magas kőfallal körülvett, előkelő ház kovácsoltvas-kapuján. És lám-lám, a teraszon egy magas, vékony, őszes, határozott arcélű úriember körül ott ültek mind a társaim! Először egyáltalán nem értettem a helyzetet: azt hittem, az egész társaság az én átverésemre szerveződött, és mindannyian beépített emberek voltak, és most hull le róluk az álca. Nagy nehezen ébredtem csak rá, hogy ez tévedés, minden úgy igaz, ahogy az elején hittük: mindannyian „áldozatok” voltunk Signor Incognito kis játékában; ő hozatta sorban ide, a saját villájába a társaimat, akikről azt hittük, hogy eltűntek.
A középen ülő idősebb úr volt Signor Incognito, alias Marco Cesare Rubelli-Vitulo, aki ezúton gratulált nekem kitartásomhoz és nagyszerű teljesítményemhez (így legalább a társaim előtt is tisztázódott a szerepem, hogy nem vagyok „kém”…). Kiderült, hogy Signor Incognito, mint ahogy üzeneteiben többször célzott is rá, amatőr családfa-kutató, aki saját családja eredetét az ókori rómaiakig tudja visszavezetni. Nomármost, kutatásai során arra jutott (noha a tudós-társadalomban nem mindenki ismeri el eredményeit), hogy mi mindannyian a rokonai vagyunk, tehát a mi őseink is az ókori Rómában éltek! Csak aztán felmenőink szétszóródtunk a nagyvilágban…
Signor Incognito kíváncsi volt, mennyire van meg bennünk az ősi római virtus, mennyire tudunk megfelelni a váratlan kihívásoknak. Elcsalogatott bennünket ide, Rómába, rejtélyes feladatokat adott, és közben figyelte minden léptünket. Az én hozzáállásom tetszett neki a legjobban, ezért engem hagyott legtovább benn a játékban – mert most már tudjuk, hogy játék volt az egész! Ami viszont mindannyiunk nagy örömére szolgál, hogy az ígért jutalmakat, amivel az ideutazásunk előtt kecsegtetett bennünket, mindannyian meg fogjuk kapni!
 
Ezúton köszönöm a magam és minden társam nevében a sok-sok segítséget, amit a feladatok megoldásához kaptunk!

Üzenj nekünk!

Üzenj nekünk!
gabcsy 2013.02.20. 21:08
te bocsi miből készited meg a diadal ivet mátmint a várat mert nem tom hogy mi legyen az mai nem több mint 5 kg
Üzenőfal

Képgaléria