Tematikus osztályfoglalkozások a Szépművészeti Múzeum klasszikus ókori kiállításán felső tagozatosok és középiskolások számára

A foglalkozások célja, hogy az eredeti művek varázsa révén segítse a diákokat az iskolai tanulmányok elmélyítésében. A résztvevők a kiállításon játékos, interaktív, kiscsoportos és egyéni feladatokon keresztül ismerkedhetnek meg a klasszikus ókor jellegzetességeivel. A választott témához és a kiállításon megtekintett műtárgyakhoz kapcsolódóan a foglalkozások második felében kézműves alkotómunka folyik a műhelyben (fazekasság, szövés, festés, írótábla-készítés, beöltözés görög ruhákba - fotókompozíció készítése).
A programot minden osztállyal külön egyeztetjük és az igények szerint állítjuk össze. Kérésre két vagy több alkalomra szóló tervet is készítünk.

  • Jelentkezés: telefonon (+36 1 469 7189) vagy e-mailben (eos@szepmuveszeti.hu), illetve az on-line jelentkezési  lap kitöltésével (kitöltése minden esetben szükséges). A jelentkezéshez szükséges további információkat ld. Hasznos tudnivalók.
  • Időtartam: 120, 150 és 180 perces foglalkozások közül lehet választani (a kínálatot ld. itt).
  • Részvételi díj:
            120 perces foglalkozások: 15 főig 11 000 Ft/csoport, 15-30 főnek 20 000 Ft/csoport, valamint
            kedvezményes belépődíj a múzeumba (800 Ft/diák).
            150 perces foglalkozások: 15 főig 14 000 Ft/csoport, 15-30 főnek 20 000 Ft/csoport, valamint
            kedvezményes belépődíj a múzeumba (800 Ft/diák).
            180 perces foglalkozások: 15 főig 18 000 Ft/csoport, 15-30 főnek 20 000 Ft/csoport, valamint 
            kedvezményes belépődíj a múzeumba (800 Ft/diák).
  • Az osztályokat 15 fő felett két csoportra bontjuk: a fele csoport a műhelyben kezd, a másik fele a kiállításon, félidőben pedig csere történik.
  • A foglalkozásokon összesen legfeljebb 30 főt tudunk fogadni.
  • Csak azokat a regisztrációkat áll módunkban figyelembe venni, amelyek legalább egy, illetve speciális esetben (a Megelevenedik az ókor c. foglalkozás esetében) két héttel a kívánt időpontot megelőzően kerülnek leadásra. A kitöltést követő két munkanapon belül munkatársaink értesítik a regisztrálót a foglalásának rögzítéséről.

Választható foglalkozási témák >>


 

Osztályfoglalkozáson készült fotók


Bejelentkezés: