Visitatori Salutem

A 2002-ben megindított sorozat névadója Éós - a Hajnal, a kezdetek görög istennője. A program célja, hogy a Szépművészeti Múzeum kínálta egyedülálló lehetőségek révén segítse a klasszikus ókor iránt érdeklődőket ismereteik gyarapításában. A Múzeum gondozza ugyanis Magyarország egyetlen antik művészeti gyűjteményét. Az Antik Gyűjtemény az egyetlen hazánkban, ami átfogó képet nyújt a klasszikus ókor világáról, és eredeti művekkel tudja szemléltetni Hellas, Italia és Róma művészetét, s ennek segítségével történelmüket, irodalmukat, az ókori mítoszokat és a mindennapokat.

2020. június 20-án múzeumunk újra megnyitotta kapuit, amely a veszélyhelyzet utáni átmeneti szabályok és intézkedések betartásával látogatható. Kérjük, ezekről itt tájékozódjon.
A Klasszikus ókor c. kiállításunkon egyelőre a korábbihoz képest korlátozott programkínálatot tudunk biztosítani.
Továbbra is ajánljuk szíves figyelmükbe az Antik Gyűjtemény virtuálisan bejárható kiállítási tereit, játékos oktatási anyagait (Hyperión Junior) és az Antik Gyűjtemény blogját, folyamatosan frissülő játékokkal, különleges műtrágybemutatókkal.
 

FelnőtteknekTanároknak és iskolai osztályoknak


Játékok


Projektek

Felhívjuk a figyelmet, hogy programjainkon fotók készülhetnek. Ha kifogása van az ezeken való megjelenés ellen, kérjük, jelezze ezt a foglalkozást vezető múzeumpedagógusnak.
 


Bejelentkezés: