Tanulmányi verseny

 

A Szépművészeti Múzeum Antik Gyűjteménye Éós-programja és a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara a 2019/2020-as tanévben is együtt gondozza az ókori görög-római kultúra országos tanulmányi versenyét, a Pannon Versenyjátékokat.

 

A kompetenciafejlesztő művelődéstörténeti versenyre a klasszikus ókori kultúra iránt érdeklődő, az általános iskola felső tagozatára és középiskolába járó diákok jelentkezését várjuk.

 

 A verseny során a résztvevők olyan művészekkel, költőkkel, történelmi személyiségekkel ismerkednek meg, akik már az ókorban példaképpé váltak, valamint olyan alkotásokkal és mitológiai történetekkel, amelyeket újra és újra feldolgoztak – az ókorban és a következő századokban, egészen napjainkig. A diákok különböző jellegű versenyekre nevezhetnek, amelyeken a kreativitást, a széles körű, általános ismereteket, vagy a latin nyelvtudást próbára tevő feladatok megoldásában vetélkednek egymással.

 

 VERSENYEK:

 

A Szépművészeti Múzeum levelező-pályázata: „Atlantisz Hotel és Élményközpont”
  • A versenyző csapatok egy kvízt és két feladatlapot oldanak meg a tanév során, végül alkotómunkát folytatnak és elkészítik egy képzeletbeli épület makettjét.

    Pályázati felhívás >> 
    On-line jelentkezési lap >>
  • A verseny a járványügyi helyzet miatt 2020. őszén zárul, az eredményhirdetés októberben várható.
A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Hyperión Országos Tanulmányi Versenye: "Minta, példakép, utánzás"

  • 13 fős csapatok on-line kvízt oldanak meg. Az iskolai fordulóból továbbjutók kerülnek az országos döntőbe.
  • Latin fordításverseny (minores, maiores)

    Pályázati felhívás >>

További információk a verseny honlapján >>

 


 

 


Bejelentkezés: