Archívum
Pályázati felhívás
A (n)agymenő

 
A budapesti Szépművészeti Múzeum Antik Gyűjteménye tizenötödik alkalommal hirdeti meg levelező pályázatát általános és középiskolák 5–7., illetve 8–10. évfolyamos csoportjai, szakkörei számára. Csoportok és szakkörök jelentkezése esetén a csapat tagjainak azonos korosztályból kell kikerülniük (5–7., ill. 8–10.), létszámuk nem haladhatja meg a 15 főt.
 
Ebben az évben a pályázat a trójai háborúból hazainduló Odüsszeusz kalandjaival ismerteti meg a résztvevő diákokat. A pályázati időszak végére a csapatoknak Odüsszeusz útjának egy általuk kiválasztott eseményét, jelenetét kell ábrázolniuk egy diorámában, tehát egy doboztérben elrendezett kompozícióban, amelynek két- vagy háromdimenziós miniatűr szereplői festett háttér előtt állnak vagy mozognak.
 
Az októbertől áprilisig tartó időtartam alatt a csapatok négy feladatlap kitöltésére vállalkoznak, amelyek megoldására és feladására fordulónként körülbelül 4 hét áll a rendelkezésükre. A feladatlapok megoldásával szerzett pontok alapján a csapatok különböző kincseket gyűjtenek, amelyeket a pályázat végén jutalmakra válthatnak be.
 
Az első feladatlapot a jelentkező csoportok 2016. október 10-től tölthetik le honlapunkról. A feladatlapokat fordulónként javítjuk. Az utolsó feladatlap visszaküldésének határideje után több mint egy hónap áll rendelkezésre, hogy a pályaművet beküldjék a Múzeumba.
A pályamű beküldésének határideje: 2017. március 31.
 
Az elkészítendő diorámának bele kell férnie egy A/4-es papír gyűjtődobozába (m: 24,5 cm, sz: 30 cm, mélység: 21,5 cm). A pályaműveket korcsoportonként értékeljük. Minden jelentkező csapat csak egy pályaművet küldhet be.
A négy feladatlap helyes kitöltéséért járó pontok száma megegyezik a pályaműre adható maximális pontszámmal. A pályaműveket 2017 áprilisában értékeljük; az eredményről a résztvevőket még ugyanebben a hónapban értesítjük.

A győzteseket a tanév végén egy napra vendégül látjuk Budapesten, és diorámájukból kiállítást rendezünk a Magyar Nemzeti Galériában.

A Szépművészeti Múzeum fenntartja magának a jogot a beküldött pályaművek határozatlan idejű és teljes körű felhasználására.

 
A pályázatra 2016. október 7-ig lehet jelentkezni Kevély Flóránál 06-1-469-7178-as fax-számon, a marathon@szepmuveszeti.hu e-mail címen, valamint levélben az alábbi címen:

Szépművészeti Múzeum Antik Gyűjtemény
1146 Budapest
Dózsa Gy. út 41.

Kérjük, a borítékra írják rá: A (N)agymenő

A jelentkezési lap letölthető az oldal alján.

Nevezési díj nincs.
Kérdéseikre szívesen válaszolunk a fenti címeken és telefonszámokon.


Az előző tanév pályázatának részletei megtekinthetők itt, az eredmények és a pályaművek fotói itt láthatók.

Tovább a verseny honlapjára >>
 

Letölthető dokumentumok

Bejelentkezés: