Vakáció az ókorban

Archívum

A klasszikus ókort idéző nyári táborok 10-14 éves gyerekeknek (5-8. osztályosoknak), játékos feladatokkal a kiállításon és kézműves-foglalkozásokkal a műhelyben.

Isteni mesék és hősi tettek - BETELT!
2019. június 24-28., naponta 9.00-16.00-ig.

Miről híresek a görög hősök és istenek?

A mítoszok mesés történetei alapján eredünk a szereplők nyomába, megfejtjük a műalkotásokon megjelenített történeteket, akár hőstettet, akár csínytevést ábrázolnak. Nyomozunk és játszunk, a történetek szereplőinek helyébe lépünk. A műhelyben a kiállításon látható művek nyomán tárgyakat készítünk, és az isteneknek tetsző módon kidíszítjük őket.
 

Időutazók - az ókori küldetés - BETELT!
2019. július 15-19., naponta 9.00-16-00-ig.

Hogyan éltek az ókori görögök és rómaiak?

Kis történészek, tudósok és kincsvadászok egy időgép segítségével visszatérnek a múltba, hogy személyes tapasztalatokat szerezzenek az ókori görögök és rómaiak mindennapjairól. XXI. századi technológiák is (tablet, internet, 3D modellek, animáció) segítik kutatásaikat. Arra azonban vigyáznunk kell, hogy ne avatkozzunk bele túlságosan a korabeli történésekbe, nehogy megváltoztassuk a jövőt!

Csatlakozz te is az időutazók csapatához!


Általános tudnivalók:

A tábor során a gyerekek számára ebédet biztosítunk.
Javasoljuk, hogy a gyerekek szabadtéri játékokhoz alkalmas cipőben jöjjenek. Esernyő, esőkabát bekészítése is javasolt, az időjárás kiszámíthatatlanságára való tekintettel.
A résztvevők a tábor végén hazavihetik az elkészített tárgyakat.
Részvételi díj: egy hétre 30.000 ft.
A táborokba a jelentkezés sorrendjében veszünk fel résztvevőket (legfeljebb 16-16 főt).

Bejelentkezés: